پرش بـه ناوبری پرش بـه جستجو

کام‌کوات طبقه‌بندی علمـی فرمانرو: گیـاهان (طبقه‌بندی‌نشده): گیـاهان گلدار (طبقه‌بندی‌نشده): دولپه‌ای‌های نو (طبقه‌بندی‌نشده): رزیدها راسته: افراسانان تیره: سدابیـان زیرتیره: Aurantioideae تبار: Citreae سرده: مرکبات گونـه: C. japonica نام علمـی Citrus japonica
Thunb.
کام‌کوات (پرنجی) سالم و برش خورده

کام‌کوات (اسم محلی آن پُرِنجی است) مـیوه‌ای از خانوادهٔ مرکبات کـه شبیـه پرتقال هست و پوست نارنجی رنگ دارد. کامکوات درون آن مانند سایر مرکبات لایـه لایـه است، کامکوات ولی اندازه و شکل آن مانند خرما است. کامکوات این مـیوه معمولاً با پوست خورده مـی‌شود و از آن مربا نیز تهیـه مـی‌گردد. این مـیوه درون شمال ایران هم مـی‌روید.

این مـیوه زمستانـه – بهاره از خانواده مرکبات بوده و از لحاظ طعم باسایر مرکبات متفاوت است. این مـیوه ترش مزه و با اسانس بسیـار خوش عطر و متفاوت را مـی‌توان بـه صورت درسته و با پوست مصرف کرد اما مصرف اصلی آن بـه صورت مربا مـیباشد.

درخت کامکوات دارای برگ‌های ریز و همـیشـه سبز هست و بومـی بخشی از کوه‌های جنوب شرق چین هست و درون حال حاضر بـه منظور بهره‌برداری از مـیوهٔ لذیذ آن و همچنین بـه عنوان یک گیـاه تزئینی درون نقاط دیگر دنیـا از جمله ایـالات متحده کشت و پرورش داده مـی‌شود.

در فصل زمستان یک درخت بالغ کامکوات مـی‌تواند وزن چند صد عدد از مـیوه زیبایش را کـه هرکدام بـه اندازه یک زیتون درشت هستند، تحمل کند.

زمانی کـه مـیوه کامکوات را برش مـی‌زنیم ظاهری شبیـه بـه یک پرتقال کوچک دارد کـه پره‌های آن بـه سفتی بـه یکدیگر و پوسته خارجی متصل شده‌اند و عموماً یک یـا دو عدد هسته درون مرکز هر پره وجود دارد. طعم هسته آن، مانند هسته‌های پرتقال تلخ هست و هنگام خوردن مـیوه حتما از دهان خارج شده و دور ریخته شود. کامکوآت‌هایی کـه در باغ یـا باغچه کاشته مـی‌شوند (نـه درون گلدان)، مـی‌توانند که تا ارتفاع ۲٫۵ متر و عرض ۱۸۰ سانتی‌متر رشد کنند.[۱]

ارزش غذایی

Kumquats, raw
Fortunella spp. مواد مغذی درون هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) انرژی ۲۹۶ کیلوژول (۷۱ کیلوکالری) کربوهیدرات‌ها ۱۵٫۹ g قندها ۹٫۳۶ g فیبر ۶٫۵ g چربی ۰٫۸۶ g پروتئین ۱٫۸۸ g ویتامـین آی معادل ۱۵ مـیکروگرم (۲٪) - لوتئین و زآکسانتین ۱۲۹ μg ویتامـین ب۱ (تیـامـین) ۰٫۰۳۷ مـیلی‌گرم (۳٪) ویتامـین ب۲ (ریبوفلاوین) ۰٫۰۹ مـیلی‌گرم (۶٪) ویتامـین ب۳ (نیـاسین) ۰٫۴۲۹ مـیلی‌گرم (۳٪) پانتوتنیک اسید (ویتامـین ب۵) ۰٫۲۰۸ مـیلی‌گرم (۴٪) ویتامـین ب۶ ۰٫۰۳۶ مـیلی‌گرم (۳٪) اسید فولیک (ویتامـین ب۹) ۱۷ مـیکروگرم (۴٪) ویتامـین C ۴۳٫۹ مـیلی‌گرم (۷۳٪) ویتامـین E ۰٫۱۵ مـیلی‌گرم (۱٪) کلسیم ۶۲ مـیلی‌گرم (۶٪) آهن ۰٫۸۶ مـیلی‌گرم (۷٪) منیزیم ۲۰ مـیلی‌گرم (۵٪) منگنز ۰٫۱۳۵ مـیلی‌گرم (۷٪) فسفر ۱۹ مـیلی‌گرم (۳٪) پتاسیم ۱۸۶ مـیلی‌گرم (۴٪) سدیم ۱۰ مـیلی‌گرم (۰٪) روی ۰٫۱۷ مـیلی‌گرم (۲٪) Link to USDA Database entry
درصدها نسبی‌اند
منبع: کامکوات پایگاه اطلاعاتی مواد غذایی آمریکا

منابع

ویکی‌پدیـای انگلیسی

http://www.hamshahrionline.ir/news-153500.aspx

پانویس

  • [۱]، سایت پارسه گرد
  • پیوند بـه بیرون

    آشنایی با خواص کام‌کوات

    داده‌های کتابخانـه‌ای
    • NDL: 01086447
    • ن
    • ب
    • و
    آشپزی یونانی
    پیشینـه
    • Ancient Greek cuisine
    • Ancient Greece and wine
    • Byzantine cuisine
    محتویـات
    • ریحان
    • شوید
    • بادنجان
    • عسل
    • مصطکی
    • روغن زیتون
    • زیتونs
    • مرزنگوش (گیـاه)
    • کشمش
    • سمولینا
    • گوجه‌فرنگی
    • زعتر
    نان‌ها
    • Daktyla
    • Eliopsomo
    • Lagana
    • نان سوخاری
    • Paximathia
    • نان پیتا
    • Stafidopsomo
    سالادها
    • Da
    • Greek salad
    • Melitzanosalata
    • Skordalia
    • Taramosalata
    • Tirokafteri
    • ماست و خیـار
    پیش‌غذاها
    • Bakaliaros
    • دلمـه
    • باقلا
    • Kalamaria
    • Kolokythoanthoi
    • کدو سبز
    • Koulouri
    • Lakerda
    • Loukaniko
    • Lountza
    • Octopus
    • Spanakopita
    • Tyropita
    • ماست
    پنیرها
    • Anthotyros
    • پنیر فتا
    • Formaela
    • Graviera
    • Kalitsounia
    • Kasseri
    • Kefalotyri
    • Kefalograviera
    • Kopanisti Mykonou
    • Manouri
    • Metsovone
    • Metsovela
    • Mizithra
    • Saganaki
    • San Michali
    • Xynotyro
    • Xynomizithra
    غذاها
    • Apáki
    • Bourdeto
    • Bifteki
    • استیک
    • Giouvetsi
    • جایرو
    • خرگوش صحرایی
    • کوفته
    • Kokkinisto
    • Kokoretsi
    • پای گوشت
    • Kotopita
    • موساکا
    • املت
    • Savoro
    • Sheftalia
    • Smyrna meatballs
    • حلزون
    • Spetsofai
    • Strapatsada
    • Sofrito
    • Souvla
    • سوولاکی
    • Syglino
    • Tigania
    • Tsigareli
    پاستا (Zymarika) Hilopites Pastitsio Pastitsada Manestra/Kritharaki ترخینـهماهی Atherina Garides Glossa Gavroi صدف سیـاهs Sardeles ماهی تن شمشیرماهیسوپ‌ها Avgolemono Bourou-bourou Fasolada Kakavia سوپ مرغ Magiritsa Psarosoupa ترخینـهسبزیجات کنگر فرنگی Gemista Gigandes plaki سبزی برگی Spanakorizo
    دسرها
    • Copenhagen (dessert)
    • Diples
    • Fanouropita
    • Finikia
    • Galaktoboureko
    • Galatopita
    • حلوا
    • Karydopita
    • Koulourakia
    • قرابیـه
    • Lazarakia
    • لوکومانداس
    • راحت‌الحلقوم
    • نوقا
    • Melitini
    • Melomakarona
    • Melopita
    • Moustokouloura
    • Pastafrola
    • Pasteli
    • Spoon sweets
    • Tahinopita
    • Trigona
    • Tsoureki
    • Vasilopita
    ‌ها
    • Agiorgitiko
    • Aidini
    • Assyrtiko
    • Athiri
    • Kotsifali
    • Lesbian wine
    • Limnio
    • Mavrodafni
    • Mandilaria
    • Moschofilero
    • Retsina
    • Robola
    • Savatiano
    • Vilana
    • Xinomavro
    نوشیدنی‌ها
    • Kitron
    • کام‌کوات
    • Mastika
    • Metaxa
    • Ouzo
    • Rakomelo
    • چای کوهی
    • Tentura
    • Tsipouro
    • Tsikoudia
    • فراپه
    وابسته
    • Kafenio
    • مزه
    • Ouzeri
    • Taverna
    Notable products Avgotaraho Florina pepper Greek wine Fava Santorinis Kalamata olive Kro Kozanis (Saffron) مویز
    برگرفته از «https://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=کام‌کوات&oldid=23740541»




    [کام‌کوات - ویکی‌پدیـا، دانشنامـهٔ آزاد کامکوات]

    نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Mon, 13 Aug 2018 10:54:00 +0000