ابسنث
یک جام پر از ابسنث با رنگ طبیعی و در کنار آن قاشقک مخصوص ابسنث
نوع
نوشیدنیهای تقطیریخاستگاه
سوئیسمـیزان الکل
۴۵–۷۴٪درجه
۹۰–۱۴۸
سبزمحتوی
برای نقاشی دگا بههمـین نام، رنگ امیزی انگور ابسنث (نقاشی) را ببینید.
ابسنث (به انگلیسی: Absinthe) نوعی نوشیدنی تقطیری با درصد بالای الکل هست که از تقطیر گیـاه انیسون، افسنتین یـا رازیـانـه بـه دست مـیآید. رنگ امیزی انگور ابسنث معمولاً بـه رنگ طبیعی سبز وجود دارد ولی بـه رنگهای شفاف و مصنوعی نیز تولید مـیشود. رنگ امیزی انگور بـه آن جادوی سبز نیز گفته مـیشود.
در برخی موارد ابسنث بـه اشتباه لیکور گفته مـیشود.[۱] درون حالیکه ابسنث بـه همراه شکر درون داخل بطری لیکور است. ابسنث برخلاف دیگر ات الکلی کـه درون بطری ریخته و مصرف مـیشود بـه علت بالا بودن مقدار الکل آن هنگام نوشیدن آن را حتما با آب رقیق کرد.
تولید ابسنث درون سوییس آغاز شد. اگرچه بـه عنوان یک نوشیدنی الکلی درون اواخر قرن نوزدهم واوایل قرن بیستم مـیلادی درون بین فرانسویـان بـه خصوص هنرمندان و نویسندگان پاریسی رواج پیدا کرد وجزئی از فرهنگ بوهیمـین شد ابسنث توسط جوامع محافظه کار و پروبیشینیستها درون آمریکا مورد مخالفت قرار گرفت. برخی از افراد مشـهور چون ونسان ونگوگ و اسکار وایلد از طرفداران ابسنث برشمرده مـیشوند.
ابسنث بـه عنوان یک داروی توهم زا توصیف شدهاست. اسانس شیمـیایی آن کـه در مقدار پایین ارائه مـیشود درای اثرات منفی است. ابسنث از سال ۱۹۱۵ درون آمریکا و بیشتر کشورهای اروپایی بـه غیر از انگلیس، اسپانیـا وامپراتوری اتریش-مجارستان ممنوع شد. شواهد نشان مـیدهد کـه تأثیرات ابسنث چندان خطرناکتر از لیکور معمولی نیست و دربارهٔ تأثیرات توهم زای آن، بـه غیر از الکل آن، اغراق شدهاست.[۲]
پس از آن کـه اتحادیـه اروپا اجازه تولید و فروش ابسنث را درون دهه ۱۹۹۰ مـیلادی داد تولید ابسنث از سر گرفته شد درون سال ۲۰۰۸ بیش از ۲۰۰ شرکت مختلف درون ۱۲ کشور بـه تولید ابسنث مـیپرداختند کـه جمله کشورهای عمده تولیدکننده مـیتوان فرانسه، سوییس و جمـهوری چک را نام برد.[۳]
تشریفات
آماده ابسنث بـه روش قدیمـی.
از گذشته ابسنث داخل جامهایی ریخته مـیشود کـه جایی به منظور قراریک قاشق چاک دار درون بالای آن وجود داشت. بعد از قرار یک حبه قند بر روی قاشق، آب سرد را بر روی قند مـیریختند که تا ابسنث بـه مـیزان سه بـه یک یـا پنج بـه یک باآب رقیق شود. درون این روش مواد سازنده درآب حل نمـیشوند. بـه محصول شیری رنگ این روش لاوش گفته مـیشود. ریختن آب اهمـیت خاص خود رادارد و باعث بازگشت طعم اصلی گیـاه انیسون مـیشود.
معمولاً پیشخدمت درون کنار ابسنث یک بطری آب یخ و شکر قرار مـیدهد.[۴] درهنگام مصرف جمعی ابسنث، آب یخ را درداخل ظرفی دارای شیر آب مـیریزند که تا افراد درون کنار یکدیگر بتوانند آب را داخل جام ابسنث بریزند.
در «بارها» ابسنث درون جامهای مخصوص صرف مـیشود. این جامها درای خط نشانـه خاصی هستند کـه مـیزان آبسنث ریخته شده درون آن را مشخص مـیکند. استاندارد مـیزان آبسنث ریخته شده درون این جامها یک اونس معادل ۳۰ مـیلی لیتر است. اگرچه برخی از مصرفکنندگان ۱٫۵ اونس معادل ۴۵ مـیلی لیتر ابسنث مـیریزند.
از روشهای دیگر مصرف آبسنث، مصرف آن همراه دیگر ات الکلی بـه صورت «کوکتل» درون کشورهای انگلیس و آمریکا است.[۵] یکی از این روشها «مرگ درون بعد ازظهر» ارنست همـینگوی مـیباشد او درون کتاب خود ترکیب آبسنث با شامپاین فرانسوی را پیشنـهاد مـیکند.[۶]
تولید
انیسون یکی از سه گونـه گیـاهی هست که به منظور تولید ابسنث مورد استفاده قرار مـیگیرد
افسنتین یکی از سه گونـه گیـاهی هست که به منظور تولید ابسنث مورد استفاده قرار مـیگیرد
رازیـانـه یکی از سه گونـه گیـاهی هست که به منظور تولید ابسنث مورد استفاده قرار مـیگیرد
تا کنون با وجود تعریف قانونی اتی چون اسکاتلندی، براندی و جین درون بیشتر کشورها تعریف قانونی به منظور آبسنث وجود ندارد. کارخانجات محصولات خود را بـه نام آبسنث تولید مـیکنند بدون اینکه تعریف قانونی یـا حداقل استاندارد مربوط بـه آن را رعایت کنند. تولید آبسنث بـه دو روش تقطیر و cold mixing صورت مـیگیرد، درون برخی از کشورها کـه تعریف مشخصی به منظور تولیدآبسنث وجود دارد تنـها روش مجاز، تقطیر مـیباشد.
گیـاهانی اصلی کـه برای تولید آبسنث مورد استفاده قرارمـیگیرند افسنتین، انیسون و رازیـانـه فلورانسی مـیباشد کـه به سهگانـه مقدس نیز معروفند.[۷]
خیساندن افسنتین درون الکل بدون تقطیر آن باعث مـیشود کـه محصول بـه دست آمده دارای آبسنتین محلول درون آب شود کـه ماده مفیدی به منظور انسان است. بهترین زمان به منظور تقطیر بعد از عمل خیساندن و قبل از رنگ آمـیزی است. محصولی کـه بهطور مستقیم از تقطیر بـه دست مـیآید دارای ۷۲ درصد الکل است.
منابع
↑ Traite de la Fabrication de Liqueurs et de la Distillation des Alcools' Duplais 1882 3rd Ed, Pg 249
↑ ابسنتیسم:یک سندرم توهم قرن نوزدهم با تأثیر درون روزگار جدید
↑ راهنمای خرید ابسنث
↑ استادان ابسنث
↑ فهرست ۱۰۴ کوکتل از کتاب کوکتل ۱۹۳۰
↑ تلاش به منظور پاک شـهرت ابسنث
↑ دیوانگی به منظور ابسنثشیکاگو تریبیون
فهرست کشورهای تولیدکننده
- آلبانی
- الجزایر
- آرژانتین
- ارمنستان
- استرالیـا
- اتریش
- جمـهوری آذربایجان
- بلژیک
- برزیل
- بلغارستان
- کانادا
- شیلی
- چین
- کرواسی
- قبرس
- جمـهوری چک
- دانمارک
- مصر
- فرانسه
- آلمان
- گرجستان
- یونان
- مجارستان
- هند
- ایران
- اسرائیل
- ایتالیـا
- ژاپن
- قزاقستان
- لبنان
- لیختنشتاین
- لوگزامبورگ
- مقدونیـه
- مالت
- مکزیک
- مولداوی
- مونتهنگرو
- مراکش
- نامـیبیـا
- هلند
- نیوزیلند
- پرتغال
- رومانی
- روسیـه
- سن مارینو
- صربستان
- اسلواکی
- اسلوونی
- آفریقای جنوبی
- اسپانیـا
- سوئد
- سوئیس
- ترکیـه
- اوکراین
- بریتانیـا
- ایـالات متحده آمریکا
- اروگوئه
- ویتنام
بزرگترین تولیدکنندگان نوشیدنیهای الکلی جهان
(۱).دیـاجیو
(۲).یونایتد اسپیریتس
(۳).پرنود ریکارد
(۴).باکاردی
(۵).بیم سانتوری
(۶).هنسی
(۷).کامپاری
(۸).تایبیو
منبع: Bloomberg.com
نوشیدنیهای الکلی
تاریخچه و تولید
تاریخچه الکل
- History of alcoholic beverages
- تاریخ
- History of wine
- History of Bordeaux wine
- History of Champagne
- History of Chianti
- History of French wine
- History of Portuguese wine
- History of Rioja wine
- History of Sherry
- History of South African wine
تولید
- Alcohol industry
- سازی
- تقطیر
- Drinking establishments
- Fermentation
- گیری
نوشیدنیهای الکلی
نوشیدنی تخمـیر درون فرآوری غذایی
نوشیدنی تقطیری
- برندی
- جین
- لیکور
- رام
- تکیلا
- ودکا
تقویتشده
- Madeira wine
- Marsala wine
- پورت
- Sherry
- ورموت
نوشیدنی تقطیریs by ingredients
Fruit
سیب
اپلجک
کالوادوس
Cashew apple
Feni
نارگیل
ارک
انجیر
Boukha
انگور
آرمنیـاک
برندی
کنیـاک
پیسکو
آلو
Slivovitz
Țuică
Pomace
Chacha
Grappa
Marc
Orujo
Tsikoudia
Tsipouro
Zivania
Various fruits
Eau de vie
Himbeergeist
کیرشwasser
Marillenschnaps
Nalewka
Pálinka
Rakia
Schnaps
Cereals
جو
ایرلندی
Japanese whisky
اسکاچ
ذرت
بوربن
ذرت
تنسی
برنج
Awamori
Cheongju
Rice baijiu
شوچو
سوجو
چاودار
Korn
چاودار
Starka
Sorghum
Baijiu (Kaoliang wine)
Multiple grains
آمریکایی
کانادایی
Other
آگاوه
مسکال
تکیلا
Buckwheat
Buckwheat whisky
شوچو
Sugarcane or molasses
Aguardiente
کاشاسا
Clairin
Guaro
رام
Seco Herrerano
Tharra
Various starches
Akvavit
Horilka
Poitín
شوچو
ودکا
لیکورs and infused distilled drinks by ingredients
Almond
Amaretto
Crème de Noyaux
رازیـانـه
ابسنث
عرق
Hierbas
Herbs de Majorca
Ouzo
Pastis
راکی
Sambuca
Blackthorn shrub
Patxaran
Chili peppers
Pertsivka
Chocolate
Chocolate liqueur
دارچین
Tentura
تمشک شمالی
Lakka
نارگیل
Malibu
قهوه
کالوا
Tia Maria
تخممرغ
Advocaat
فندق
Frangelico
Herbs
Aquavit
Bénédictine
Brennivín
Crème de menthe
Metaxa
Unicum
عسل
Bärenjäger
Drambuie
Glayva
Krupnik
Juniper
جین
Jenever
پرتغال
Campari
Cedratine
بلو کاراسائو
تریپل سک
Star anise
Sassolino
Sugarcane/molasses
Charanda
Various fruits
Crème de banane
Crème de cassis
Limoncello
Schnapps
Sloe gin
ها
گونـهها
قرمز • گُلی • سفید • گازدار • دسر • تقویتشده • سیب • گلابی • مـیانگبین • مـیوهای • یخی • مار • شیرین • مثلث • جمـهوری
سفید
آلبارینیو (en) • شاردونی • شونن بلان • گوورتزرامـینر (en) • موسکات (en) • پینو بلانک (en) • پینو گری \ پینو گریجو (en) • ریسلینگ (en) • سووینیون بلان (en) • سمـیون (en) • ویونیـه (en)
قرمز
باربرا • کابرنـه فران (en) • کابرنـه سووینیون (en) • کارینیـان (en) • دولچتو (en) • گامای (en) • گرناش \ گرناچا (en) • ملبک • مرلو • مورودر (en) • نبیولو (en) • پوتیت سیرا/دوریف (en) • پوتی وردو (en) • پینو نوآر • پینوتاژ (en) • سنجوویزه (en) • شیراز \ سیراه • تمپرانیو (en) • زینفندل \ پریمـیتیوو
ناحیـهای
آمارونـه (en) • آستی (en) • باربارسکو (en) • باربرا دآستی (en) • بارولو () (en) • باروسا (en) • بوژوله (en) • بوردو • بورگوندی (en) • پروسکو • شابلی (en) • شامپاین • کیـانتی (en) • کومانداریـا (en) • دانیو • اگری بیکاور (en) • مادئیرا (en) • مارسالا (en) • موسل (en) • شیراز • موسکادت (en) • پورت • رتسینا (en) • راینگائو (en) • راینهسن (en) • رون (en) • ریوخا • سانسر (en) • ساتورنس (en) • شری (en) • توکاجی • والپولیچلا (en) • واشینگتن • ورموت • وینیو ورده (en) • وورای (en)
مرتبط
واژگان (en) • انواع انگور (en) • فهرست مناطق تولید (en) • کشورهای تولیدکننده • طبیعی (en) • ارگانیک (en) • پلیفنول • همگونگی • ابزار سازی • انگورهای سازی (en) • سازی • اسیدها درون
ها
گونـهها
ایل • لاگر
انواع
ذرت • چاودار • گندم • ارزن • ساکی • برنج • جو
مرتبط
تاریخ • بر پایـه منطقه • ماءالشعیر • کشورهای تولیدکننده • فصلی• کارخانـه سازی
ممنوعیت الکل
برپایـه کشور
- منوعیت مصرف الکل درون کانادا
- ممنوعیت مصرف الکل درون هند
- نوشیدنیهای الکلی درون ایران
- ممنوعیت الکل درون ایـالات متحده آمریکا
- فهرست کشورها با ممنوعیت الکل
برپایـه موضوع
- متمم هجدهم قانون اساسی ایـالات متحده آمریکا
- متمم بیست و یکم قانون اساسی ایـالات متحده آمریکا
- مافیـای آمریکایی
- Anti-Saloon League
- Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives
- Bureau of Prohibition
- مناطق خشک الکلی
- احکام غذایی اسلام
- عصر جاز
- Local option
- مونشاین
- Neo-prohibitionism
- Roaring Twenties
- Rum-running
- Rum Patrol
- Rum row
- Speakeasy
- Swedish prohibition referendum, 1922
- تیتوتالیسم
- نـهضت مخالفت با مصرف الکل
- Temperance (Scotland) Act 1913
- Volstead Act
- Woman's Christian Temperance Union
افراد مطرح
- آل کاپون
- مـیکی ی
- Isador Einstein
- وکسی گردون
- فرانک همر
- جی. ادگار هوور
- نیکلای دوم (روسیـه)
- لاکی لوچیـانو
در ویکیانبار پروندههایی دربارهٔ
ابسنث موجود است.
دادههای کتابخانـهای
- GND: 4404807-5
- HDS: 28682