پرش بـه ناوبری پرش بـه جستجو

خورش کرفس (غذای اصلی - اشتهاآور) کشور  ایرانمواد اصلی موردنیـاز کرفس، طرز تهیه قاووت بادام نعناع، جعفری، گوشت، ادویـه‌جات (زعفران، زردچوبه)نحوه ارائه گرم

خورش کرفس یکی از خورش‌های اصیل ایرانی هست که از گوشت خرد شده ران یـا ، کرفس، نعنا و جعفری تهیـه مـی‌شود. طرز تهیه قاووت بادام به منظور جا افتادن خورش کرفس زمان نسبتآ زیـادی لازم است.[۱]

آنالیز خورش کرفس

محتویـات این خورش درون مجموع تقریباً ۱۱۹۰ کیلوکالری انرژی دارد و تقسیم آن مـیان ۴ نفر، مقدار کالری دریـافتی را به منظور هر نفر بـه حدود ۳۰۰ کیلوکالری خواهد رساند. طرز تهیه قاووت بادام البته از آنجا کـه این غذا با برنج سرو مـی‌شود، مقدار انرژی دریـافتی بـه ازای هر ۵ قاشق غذاخوری (برنج پخته) ۸۰ کیلوکالری دیگر نیز اضافه خواهد شد. این غذا گزینـه مناسبی به منظور وعده سحری هست زیرا هم آبدار هست و هم بوی اشتهابرانگیزی دارد.[۲]

مواد لازم به منظور تهیـه خورش کرفس

گوشت خورشی ۳۰۰ گرم معادل ۵۰۰ کیلوکالری، پیـاز خرد شده ۱ لیوان معادل ۲۵ کیلوکالری، رب گوجه فرنگی 2 قاشق، سبزی خورش ( کرفس، نعناع، جعفری) ۵ لیوان معادل ۱۲۵ کیلوکالری، روغن کانولا ۶ قاشق غذاخوری معادل ۵۴۰ کیلوکالری، آبلیمو یـاآبغوره تازه ۶ قاشق غذاخوری معادل صفر کیلوکالری [۳]

طرز تهیـه

خورش کرفس با گوشت

کرفس درون این خورش ممکن هست سرخ شده یـا بدون سرخ شدن استفاده شود.

خورش کرفس را مـی‌توان بـه دو روش آب پز( برایـانی کـه محدودیت خوردن چربی دارند) و به روش سرخ تهیـه نمود .ساقه‌های کرفس را از هم جداکرده و خوب مـی‌شویند، سپس ساقه‌های کرفس را بـه اندازه‌های دو سانتیمتری خرد کرده و برگ‌های کرفس را هم جداگانـه با کارد خرد مـی‌کنند.ابتدا پیـاز خرد شده را درون ۲ قاشق غذاخوری روغن کانولا تفت داده و وقتی بـه رنگ طلایی درآمد، گوشت‌های تکه شده را اضافه مـی‌کنند، این مخلوط حتما ۵ دقیقه روی حرارت باقی بماندسپس بـه آن زردچوبه اضافه مـی‌کنند. درون ظرفی دیگر، سبزی‌های این خورش از کرفس گرفته که تا نعناع و جعفری را درون ۴ قاشق غذاخوری روغن بـه مدت ۸دقیقه تفت داده. و پس از حرارت گوشت و پیـاز، رب گوجه ،ادویـه‌ها و ۴ لیوان آب بـه آن اضافه کرده و در قابلمـه را مـی‌گذارند که تا گوشت نیم پز شود. بعد از گذشت این مرحله، سبزی‌ها را نیز اضافه کرده و اجازه مـی‌دهند خورش جا بیفتد. آبلیمو یـا آبغوره غذا را ۱۰ دقیقه مانده بـه برداشتن خورش، بـه آن اضافه مـی‌کنند.

روش دوم (مقداری روغن را درون قابلمـه ریخته و روی آتش گذاشته و پیـاز را با حرارت ملایم درون آن سرخ مـی‌کنند. بعد از سرخ شدن پیـاز، گوشت را راز ریخته و شعله را کمـی بیشتر کرده و چند دقیقه‌ای با افزودن نیم قاشق چای خوری زردچوبه سرخ مـی‌کنند.سپس کرفس‌ها را روی گوشت ریخته و شعله را کمـی بیشتر کرده و تقریباً ۱۰ دقیقه با گوشت سرخ کرده و در تمام مدت آن را هم مـی‌زنند که تا هم نسوزد و هم خوب سرخ شود. بعد از سرخ شدن سه لیوان آب سرد روی آن ریخته و همراه لیمو عمانی البته بدون اینکه آن را از هم جدا یـا خرد کنند، درون شعله کم مـی‌پزند، مدت طبخ گوشت خورش بستگی بـه گوشت انتخابی دارد بـه همـین خاطر بعد از تقریباً ۴۵ دقیقه گوشت را با چنگال امتحان مـی‌کننداگر خوب پخته شده بود نمک را بـه آن افزوده و مـی‌گذارند چند دقیقه‌ای بجوشد.[۲]

خورش کرفس بدون گوشت (گیـاهی)

لوبیـا چیتی (یک پیمانـه) را از شب قبل خیس کرده و جداگانـه حدود 15 دقیقه مـی‌پزند، سپس ساقه کرفس‌ها را نگینی، نعناع و جعفری‌ها را نیز کاملاً ریز خورد مـی‌کنند، قارچها (5 عدد متوسط) را حلقه حلقه کرده با کرفس و سبزیـهای خورد شده درون قابلمـه ریخته و همراه دو لیوان آب و نمک ، ادویـه ی کاری، گلپر، زیره ی سبز و فلفل قرمز و با حرارت ملایم حدود یک ساعت و نیم مـی‌پزند که تا خورش کاملاً جا بیفتد سپس با روغن زیتون سرو مـی‌کنند.[۴]

این خورش با برنج سرو مـی‌شود.[۳]

کتاب آشپزی ویکی‌کتاب یک دستور آشپزی درون این رابطه دارد:
خورش کرفس

منابع

  • نج‍اتی، فروغ، هنر آشپزی ایرانی، ته‍ران: طرز تهیه قاووت بادام خش‍ایـار، ۱۳۷۴
  • ↑ ۲٫۰۲٫۱ تارنمای بیتوته
  • ↑ ۳٫۰۳٫۱ تارنمای سلامتیران
  • تارنمای سیمرغ
  • پیوند بـه بیرون

    • طرز پخت خورش کرفس
    • ن
    • ب
    • و
    آشپزی ایرانی
    غذاها
    پلوها و چلوها
    آلبالوپلو • استانبولی • باقلاپلو • پلو زعفرانی • پتله پلو • ته‌چین • چلو • چلو کره • دمپختک • رشته‌پلو • زرشک‌پلو • سبزی‌پلو • شویدباقلا • شیرین‌پلو • عدس‌پلو • قابلی • قیمـه‌نثار • کته • کلم‌پلو • دمپختک باقلا • لوبیـاپلو • ماش‌پلو • مرصع‌پلو • نخودپلو • هویج‌پلو • والک‌پلو • ته دیگ
    خورش‌ها
    آذربایجان • بامـیه • بـه با آلو • چشم‌بلبلی • چغاله بادام • دال عدس • ریواس • فسنجان • قلیـه‌ماهی • قلیـه‌مـیگو • قورمـه‌سبزی • قیمـه • بادمجان • قیمـه بادمجان • قیمـه بوشـهری • قیمـه گیلان • قیمـه‌نثار • قیمـه یزد • کدوبادمجان • کرفس • کنگر • گوجه سبز • لوبیـا سفید • ماست • مرغ ترش • مسمای مرغ • هویج • خلال بادام • اکبر جوجه
    کباب‌ها
    بختیـاری • برگ • نان و کباب • بره درسته • بلغاری • بناب‌کباب • تابه‌ای • جوجه‌کباب • چنجه • حسینی • سلطانی • سیخی • شیشلیک • کباب غاز • قرقاول • قفقازی • کبک • کوبیده • لقمـه زعفرانی • لوله • ماهی‌کباب • مـیله‌ای • یونانی • دنده کباب • خوئک • جگر • دل • قلوه • کته کباب • خوش‌گوشت • شامـی کباب
    خوراک‌های پُرآب
    آب‌گوشت • آب‌دوغ خیـار • انواع آش • اشکنـه • چغور پغور • دیزی • زیره‌جوش • سیرابی شیردان • کله‌پاچه • شامـی • شله مشـهدی • شیربرنج • عدسی • انواع کوفته • تاس‌کباب •
    دیگر خوراک‌ها
    بریـان اصفهان • آب پیـازک • اشپل • باسترما • باقلاقاتوق • بریـانی • بورانی (اسفناج • بادنجان) • پیچک • ترشی‌تره • ترخینـه • دلمـه • حلیم بادمجان • حلیم بوقلمون • دوپیـازه آلو • خاگینـه • خالی آوی • خوتکافسنجان • خوراک مغز • دست‌پیچ • دویماش • دلمـه • ساندویچ بندری • سمبوسه • فلافل • کاچی • کاله‌جوش • کتلت • کشک بادنجان • کوکو • گیپا • گوندی • لونگی • ماهی افلاطونی • ماهی ساجی مـیانـه • مـیرزاقاسمـی • نازخاتون • نرگسی • واویچکا
    نان‌ها
    لواش • سنگک • بربری • تافتون • ساجی
    آشپزی نواحی ایران
    آشپزی آذربایجان‏ • غذاهای مازندرانی • آشپزی کردی‏ • آشپزی گیلان‏ • غذاهای شیرازی • آشپزی بختیـاری
    خوراکی‌ها
    چاشت
    باقلا پخته • تخم‌مرغ سیب‌زمـینی • دَلار • دویمـه نج • دیماج • بلال • خشیل • سمبوسه • شله‌زرد • شیربرنج • عدسی • کاهوسکنجبین • کلوچه • لبو • ماشال‌موشو • نان‌پنیرسبزی • نخود پخته
    مزه‌ها و چاشنی‌ها
    ترشی • سیرترشی • چوکه لیک • خاویـار • شیره • رب انار • زیتون پرورده • شور • ماست چکیده • ماست و موسیر • سالاد شیرازی • ماست و خیـار
    شیرینی‌ها
    اریس • انگشت‌پیچ • اطلسی • بادام سوخته • باسلق و سجوق • باقلوا • برگه ذرت • بژی • پشمک • پولکی • ترحلوای هویج • حاجی بادام • حلوا • حلوا ارده • حلواشکری • حلوازرده • حلوا بربری • راحت‌الحلقوم • رشته‌ختایی • رشته‌خشکار • رنگینک • زولبیـا بامـیه • سوهان • سوهان‌عسلی • شکرپاره • شکر پنیر • شیرمال • شیرینی خامـه‌ای • قاووت • قرابیـه • قطاب • کاک • کلمپه • کلوچه • کلوچه و مسقطی • کماچ سهن • کیک یزدی • گز • گوش‌فیل • لوز • مسقطی • نان بادامـی • نان برنجی • نان پنجره‌ای • نان سوروک • نان خرمایی • نان فطیر • نان قندی • نان گلاج • نان نخودچی • نوقا • هل گلاب
    دسرهای ایرانی
    بستنی ایرانی • چنگمال • سمنو • فالوده • فرنی • کاچی • ماست و مربا • یخ درون بهشت • خورش ماست
    تنقلات
    آجیل • آلبالوخشکه • آلوچه • انجیر خشک • برگه هلو • برنجک • تخمـه • زغال‌اخته • شاه‌توت • قره‌قروت • قیسی • کشک • کشمش • گوجه سبز • لواشک • مغز گردو • نبات • نخودچی • نقل
    نوشیدنی‌ها
    شربت خاکشیر یخمال • خوشاب • دوغ • شربت
    سرآشپزها و دستورها
    سرآشپزها
    رزا منتظمـی • ساناز مـینایی • سامان گلریز
    کتاب‌ها
    نعمت‌نامـه نصیرالدین‌شاهی • هنر آشپزی • کتاب مستطاب آشپزی
    برگرفته از «https://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=خورش_کرفس&oldid=23132181»




    [خورش کرفس - ویکی‌پدیـا، دانشنامـهٔ آزاد طرز تهیه قاووت بادام]

    نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Sat, 21 Jul 2018 10:24:00 +0000