پرش بـه ناوبری پرش بـه جستجو
خورش کرفس یکی از خورشهای اصیل ایرانی هست که از گوشت خرد شده ران یـا ، کرفس، نعنا و جعفری تهیـه مـیشود. طرز تهیه قاووت بادام به منظور جا افتادن خورش کرفس زمان نسبتآ زیـادی لازم است.[۱]
آنالیز خورش کرفس
محتویـات این خورش درون مجموع تقریباً ۱۱۹۰ کیلوکالری انرژی دارد و تقسیم آن مـیان ۴ نفر، مقدار کالری دریـافتی را به منظور هر نفر بـه حدود ۳۰۰ کیلوکالری خواهد رساند. طرز تهیه قاووت بادام البته از آنجا کـه این غذا با برنج سرو مـیشود، مقدار انرژی دریـافتی بـه ازای هر ۵ قاشق غذاخوری (برنج پخته) ۸۰ کیلوکالری دیگر نیز اضافه خواهد شد. این غذا گزینـه مناسبی به منظور وعده سحری هست زیرا هم آبدار هست و هم بوی اشتهابرانگیزی دارد.[۲]
مواد لازم به منظور تهیـه خورش کرفس
گوشت خورشی ۳۰۰ گرم معادل ۵۰۰ کیلوکالری، پیـاز خرد شده ۱ لیوان معادل ۲۵ کیلوکالری، رب گوجه فرنگی 2 قاشق، سبزی خورش ( کرفس، نعناع، جعفری) ۵ لیوان معادل ۱۲۵ کیلوکالری، روغن کانولا ۶ قاشق غذاخوری معادل ۵۴۰ کیلوکالری، آبلیمو یـاآبغوره تازه ۶ قاشق غذاخوری معادل صفر کیلوکالری [۳]
طرز تهیـه
خورش کرفس با گوشت
خورش کرفس را مـیتوان بـه دو روش آب پز( برایـانی کـه محدودیت خوردن چربی دارند) و به روش سرخ تهیـه نمود .ساقههای کرفس را از هم جداکرده و خوب مـیشویند، سپس ساقههای کرفس را بـه اندازههای دو سانتیمتری خرد کرده و برگهای کرفس را هم جداگانـه با کارد خرد مـیکنند.ابتدا پیـاز خرد شده را درون ۲ قاشق غذاخوری روغن کانولا تفت داده و وقتی بـه رنگ طلایی درآمد، گوشتهای تکه شده را اضافه مـیکنند، این مخلوط حتما ۵ دقیقه روی حرارت باقی بماندسپس بـه آن زردچوبه اضافه مـیکنند. درون ظرفی دیگر، سبزیهای این خورش از کرفس گرفته که تا نعناع و جعفری را درون ۴ قاشق غذاخوری روغن بـه مدت ۸دقیقه تفت داده. و پس از حرارت گوشت و پیـاز، رب گوجه ،ادویـهها و ۴ لیوان آب بـه آن اضافه کرده و در قابلمـه را مـیگذارند که تا گوشت نیم پز شود. بعد از گذشت این مرحله، سبزیها را نیز اضافه کرده و اجازه مـیدهند خورش جا بیفتد. آبلیمو یـا آبغوره غذا را ۱۰ دقیقه مانده بـه برداشتن خورش، بـه آن اضافه مـیکنند.
روش دوم (مقداری روغن را درون قابلمـه ریخته و روی آتش گذاشته و پیـاز را با حرارت ملایم درون آن سرخ مـیکنند. بعد از سرخ شدن پیـاز، گوشت را راز ریخته و شعله را کمـی بیشتر کرده و چند دقیقهای با افزودن نیم قاشق چای خوری زردچوبه سرخ مـیکنند.سپس کرفسها را روی گوشت ریخته و شعله را کمـی بیشتر کرده و تقریباً ۱۰ دقیقه با گوشت سرخ کرده و در تمام مدت آن را هم مـیزنند که تا هم نسوزد و هم خوب سرخ شود. بعد از سرخ شدن سه لیوان آب سرد روی آن ریخته و همراه لیمو عمانی البته بدون اینکه آن را از هم جدا یـا خرد کنند، درون شعله کم مـیپزند، مدت طبخ گوشت خورش بستگی بـه گوشت انتخابی دارد بـه همـین خاطر بعد از تقریباً ۴۵ دقیقه گوشت را با چنگال امتحان مـیکننداگر خوب پخته شده بود نمک را بـه آن افزوده و مـیگذارند چند دقیقهای بجوشد.[۲]
خورش کرفس بدون گوشت (گیـاهی)
لوبیـا چیتی (یک پیمانـه) را از شب قبل خیس کرده و جداگانـه حدود 15 دقیقه مـیپزند، سپس ساقه کرفسها را نگینی، نعناع و جعفریها را نیز کاملاً ریز خورد مـیکنند، قارچها (5 عدد متوسط) را حلقه حلقه کرده با کرفس و سبزیـهای خورد شده درون قابلمـه ریخته و همراه دو لیوان آب و نمک ، ادویـه ی کاری، گلپر، زیره ی سبز و فلفل قرمز و با حرارت ملایم حدود یک ساعت و نیم مـیپزند که تا خورش کاملاً جا بیفتد سپس با روغن زیتون سرو مـیکنند.[۴]
این خورش با برنج سرو مـیشود.[۳]
کتاب آشپزی ویکیکتاب یک دستور آشپزی درون این رابطه دارد:منابع
پیوند بـه بیرون
- طرز پخت خورش کرفس
[خورش کرفس - ویکیپدیـا، دانشنامـهٔ آزاد طرز تهیه قاووت بادام]
نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Sat, 21 Jul 2018 10:24:00 +0000